Oferte de calatorie Licata

O mare de istorie, cultură și frumuseți naturale

Hotelurile recomandate la Licata

Vezi hartaVezi harta

La € 76 / persoană noapte

Falconara Resort

Hotel starsHotel starsHotel starsHotel stars Sicilia Marina di Butera 9.2 Excepțional

Un modern Resort de 4 stele care se ridică pe un antic sat, printre orașele de la Gel și Licata. La 56 km de Caltagirone și la 60 km de Scala dei Turchi. Reprezintă alegerea ideală pentru cuplur ...

La € 65 / persoană noapte

La € 63 / persoană noapte

Licata

Licata, în provincia Agrigento, este un splendid oraș sicilian cu origini foarte vechi, din preistorie. Teritoriul este în prevalență colinar și ocupă o suprafață de 24 kilometri, atraversată de râul Salso, care a dat viață pianurii aluvionale Piana. Diferitele dominații care s-au succedat dealungul timpului pe teritoriul sicilian, au, evident, influnețat Licata care rezultă a fi, astăzi, un amestec de tradiții și culturi diferite care îl fac fermecător.

Printre țintele turistice italiene cele mai căutate, Licata se bucură de o mare cristalină, cu o istorie și cultură și oferă propriilor vizitatori distracția pe care o caută. Litoralul este lung peste 20 km, unde se alternă plaje de nisip alb și plaje acoperite de pietriș. Clima tipică mediteraneană, caracterizată de ierni dulci (min. 9 °C max. 15 °C) și veri calde (min. 21 °C max. 27 °C), permite să vizitați Licata pe toată perioada anului. Marea reprezintă dintotdeauna motivul de vizită al orașului. De vizitat este Playa Marianiello, în zona portului pescarilor, o zonă de plajă necontaminată, unică grazie prezenței unui perete de calanchi albe, zise "timpe" și plaja Mollarella, cea mai cunoscută și frecventată de pe toată coasta meridională a Siciliei. Nu mai puțin importantă este plaja San Nicola, mai sălbatică, care se caracterizează în principal de stânci și plaja Torre di Gaffe.

Licata este un oraș cu totul de descoperit, nu lipsesc locuri interesante artistice și culturale, de fapt parcurgând cartierul Marina, se simte mult influența arabă, în timp ce cartierul Maltese de la San Paolo, este caracterizat de o structură mai mult barocă. Ca mărturie a vechii istorii de la Licata ca un ex oraș fortificat, este castelul Sant’Angelo, foarte frumoasă fortăreață spaniolă din secolul XVI și Farul de la Licata, unul dintre cele mai mari din Europa, înalt mai bine de 40 metri care oferă din vârful său minunate panorame. Nu lipsesc clădirile religioase, cum ar fi Biserica Sant’Agostino și Chiesa di Santa Maria Nuova, care păstrează ,frumoasa Statuie a Madonna Addolorata și faimoasa Cappella a lui Cristo Nero.

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)

Discută cu noi

Clubul Travellero

Intră în comunitatea Travellero Club și beneficiază de avantaje și reduceri exclusive, rezervate doar pentru călătorii noștri. Travellero în vacanță cu adevărat!

  • Tarife specialeTarife speciale
  • Beneficiu și cadouri exclusiveBeneficiu și cadouri exclusive
  • Sconto suplimentarSconto suplimentar
  • Colectezi puncte de vacanțăColectezi puncte de vacanță
Intră în comunitatea călătorilor!

Intră în comunitatea călătorilor!

Apăsând butonul "Intră în club", declar că am citit și înțeles informațiile referitoare la prelucrarea datelor mele personale furnizate de către Travellero. (Vizualizează)