Crotone

Leagăn al civilizației și antichității dealungul coastei ionice.

Gli hotel consigliati in Crotone

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Vai alla tua lista
Futura Club Casarossa
Preț de la

€ 56

La 100 m de plajă, Futura Club Casarossaeste înconjurat de verdele vegetației mediteraneene, în minunata localitate Capo Colonna. Ideal pentru vacanțe în familie sau cu prietenii, acest hotel ...

Preț de la

€ 50

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Crotone: cosa vedere

Le migliori destinazioni da esplorare

Crotone se află pe versantul oriental al Calabriei și este cel mai important port al coastei calabro-ionică. Orașul este situat pe un promontoriu al coastei ionice și este împărțit în două părți: cea veche, care se află pe o ridicătură și este înconjurată de ziduri medievale, și cea modernă, ale cărei cartiere datează de la 1870. Centrul vechi este situat pe o ridicătură cu ziduri de la cincisute și păstrează încă aspectul medieval, cu diferitele străzi și răscruci de drumuri care duc la fortăreață. Orașul vechi începe cu Piazza Castello, unde se găsesc impunătoare palate nobiliare, printre care palatul Morelli și palatul Barracco. De văzut și piața centrală Pitagora, punct de unire între orașul vechi și cel modern.

La Crotone sunt numeroase manifestările, culturale și religioase, care se desfășoară pe tot parcursul anului. Între a doua și a treia duminică din mai se ține Sărbătoarea Madonna di Capocolonna, unde o procesiune însoțește moaștele Fecioarei într-un pelegrinaj la poalele Duomo până la Capocolonna cu o veghe nocturnă. Fecioare este apoi dusă la Crotone pe mare, unde este primită cu mare alai. Eveniment tipic este târgul de pește, cu ocazia căruia se gustă feluri tipice gen quadaru, un fel de ciorbă de pește.

Cei care vizitează Crotone nu pot să nu viziteze și caracteristicul cartier din centrul istoric: La Pescheria. Dealungul străzilor sale se întâlnesc duomo, ce datează din secolul XI, a fost reconstruit în întregime în secolele XVII și XVIII; biserica Chiesa dell’Immacolata, ridicată în 1738 și dedicată Immacolata Concezione; Biserica San Giuseppe, cu un singur naos și pronaos, care găzduiește o colecție de picturi dedicată Sfintei Familii și de două statui de lemn de creație napoletană; Sanctuariul de la Santa Maria di Capo Colonna, ridicat într-un loc pe care exista un templu initulat Hera Lacinia, din care rămâne doar o coloană în stil doric; Castelul de la Cortone care se ridică în partea veche de la Crotone.

VEZI HARTA