Amalfi

Veche republică maritimă, un loc minunat cu șcenarii unice

Gli hotel consigliati in Amalfi

La nostra scelta tra i migliori hotel della zona

Economisește până la 50% înscriindu-te la pagina noastră de noutăți!

Vei primi prin e-mail ofertele exclusive pentru Ischia rezervate persoanelor înscrise

Amalfi este o comună a provinciei Salerno în Campania, o antică republică marinară care dă numele Costierei care, din 1997 a fost declarată de Unesco Patrimoniu al Umanității. Fundația sa resale din timpul Romanilor și,din 1800, prima între republicile marinare, a fost rivala altor republici ca Pisa, Venezia și Genova pentru controlul Mării Mediteraneene. Codul Maritim de la Amalfi, mai cunoscut ca Tavole amalfitane, a avut o mare influență până în secolul XVII.

Amalfi este unul dintre renumitele centre turistice ale coastei campane, cunoscută și apreciată în toată lumea pentru frumusețile artistice și naturale, o mare limpede și bine dezvoltată primire a turiștilor. Locuințele, inconfundabile și pictorești, se agață pe stâncile munților Lattari și la orice colț, alee și piață se deschid prospective care au încântat generații de călători. Cei care vizitează Amalfi vor întâlni un peisaj romantic, făcut din vile și case îngrămădite una în alta și muncți tăiați din mare.

Centrul de la Amalfi se articulează într-o serie de strzi și străduțe unde este posibil să gustați tipicul cuoppo de pește prăjit și să admirați măestosul Duomo, dedicat Sfântului Andrei, care are fațada cu mozaice decorate și la care se are acces atravesând o impunătoare scară. Din veranda Domului este posibil să aveți acces la Chiostro Paradiso și la Basilica Crocefisso. Luând-o pe străduță în sus se ajunge la cimitirul monumental care veghiază Amalfi și la centrul de la Atrani, trecând prin diferite și spelndide locuri, puteți vizita mânăstirea San Francesco cu a sa sihăstrie. În mod particular este dezvoltată industria hârtiei, producătoare a cunoscutei și apreciatei hărtii de Amalfi, este posibil să vizitați Muzeul Hârtiei, situat într-o veche moară de apă, unde se găsesc și vechiele mașinării.

VEZI HARTA