Contattaci e personalizza la tua esperienza di viaggio!

8 giorni / 7 notti

Tur Istanbul și Cappadocia

Tur Istanbul și Cappadocia

A partire da:€ 874

Zborurile cu plecare din Fiumicino - Bologna - Bergamo

Zborurile cu plecare din Fiumicino - Bologna - Bergamo

Il viaggio in pillole

7 Nopți în hotel cu mic dejun
3 Prânzuri în restaurante locale
3 mese în hotel cu mese ca programate
Transferuri, vizite, excursii

 • Durata

  8 giorni / 7 notti Durata

 • Volo incluso

  Volo incluso Trasporto

 • Guida italiana

  Guida italiana Accompagnatore

 • Ospiti e gruppo

  2 / 25 persone Gruppo di viaggio

Descrizione del tour

Istanbul și Cappadocia City Tour oferă o experiență de neuitat prin două dintre cele mai iconice locuri din Turcia. Din Istanbul, orașul contrastelor dintre Orient și Occident, se pleacă pentru a explora monumentele sale istorice mărețe, precum Biserica Hagia Sophia și Moscheea Albastră. Ulterior, călătoria continuă către regiunea magică a Cappadociei, celebră pentru peisajele sale suprarealiste de roci vulcanice și orașele sale subterane. Vizitatorii vor avea oportunitatea să facă un zbor cu balonul cu aer cald la răsărit deasupra panoramelor uluitoare ale Cappadociei și să exploreze siturile sale arheologice unice. O călătorie care combină cultură, aventură și frumuseți naturale, ideală pentru cei care caută o experiență autentică și de neuitat în Turcia.

 • Giorno 1 Italia/Istanbul

  Plecarea din Italia cu zboruri Pegasus. La sosirea în Istanbul, întâlnire cu asistentul și transfer la hotel. Cazare în camerele rezervate, cină liberă și cazare peste noapte.

 • Giorno 2 Istanbul

  Cultura Cultura
  30%
  Natura Natura
  20%
  Storia Storia
  30%
  Avventura Avventura
  20%

  Micul dejun. Plecare pentru turul "Clasic": vom începe vizitând Biserica Hagia Sophia (acum moschee) "Înţelepciunea divină", fără îndoială una dintre cele mai fabuloase clădiri din toate timpurile. Construită de Constantin cel Mare și reconstruită de Iustinian în secolul al VI-lea, cupola sa imensă se înalță la 55 de metri de la sol, având un diametru de 31 de metri. În timpul Imperiului Otoman, a fost transformată în moschee și, în cele din urmă, i s-au adăugat minaretele.

  Continuăm cu vizita la vechiul Hipodrom bizantin, care era centrul activității civile a țării, unde nu numai că se desfășurau curse de cai și lupte între gladiatori, ci și celebrări în onoarea împăratului. Astăzi, păstrează Obeliscul lui Teodosiu, Coloana Șerpuitoare și Fântâna Împăratului Wilhelm.

  Moscheea Albastră a fost construită în 1609 de către sultanul Ahmet, care dorea să depășească Biserica Hagia Sophia cu moscheea sa și a construit-o cu 6 minarete. Prânz liber și restul după-amiezii la dispoziție.

  Există posibilitatea de a face o excursie (opțională, contra cost) la Palatul Topkapi, la Bazilica Cisternei Yerebatan și la Bazarul Mare. Revenire liberă la hotel, cină liberă și cazare peste noapte.

 • Giorno 3 Istanbul

  Cultura Cultura
  30%
  Natura Natura
  20%
  Storia Storia
  40%
  Gastronomia Cibo
  10%

  Micul dejun și apoi plecare pentru vizita numită "Bizantină". Vom începe prin a vizita Moscheea Suleymaniye - Magnificul, considerată cea mai frumoasă dintre moscheile imperiale din Istanbul, construită între 1550 și 1557 de Sinan, celebrul arhitect al epocii de aur otomane.

  Ne vom îndrepta apoi către vechile ziduri ale Constantinopolului, lângă actuala Poartă Mevlana, construită de împăratul Teodosie al II-lea în 413. Aceste ziduri solide, înalte de mai multe etaje și cu grosimi între trei și șase metri, protejau orașul de atacurile continue ale hunilor, bulgarilor, rușilor, arabilor, goților și turcilor. Zidurile au fost violate doar de două ori, de cruciați în 1204 și de Mehmet "Cuceritorul" în 1453.

  Mai apoi, vom vizita Mănăstirea Fecioarei de la Fântână; conform istoricilor Procopie și Cedrenus, biserica a fost inițial construită de împăratul Iustinian în ultimii ani ai domniei sale, lângă o sursă de apă cunoscută anterior ca "Fântâna Minunilor", provenind de la o fântână sacră situată în afara zidurilor lui Teodosie al II-lea, în apropierea actualei Porți Silivri.

  Timp liber pentru prânz în cartierul Eminönü, principala intrare în oraș în epoca bizantină și otomană, astăzi o zonă foarte frecventată unde se află "Piața Egipteană" sau "Bazarul de condimente". După-amiază la dispoziție.

  Posibilitatea de a face o excursie (opțională, contra cost) cu croaziera pe Bosfor. Revenire liberă la hotel, cină liberă și cazare peste noapte.

 • Giorno 4 Istanbul

  Relax Relax
  20%
  Party Party
  20%
  Avventura Avventura
  30%
  Gastronomia Cibo
  30%

  Micul dejun. Zi liberă pentru a te bucura de frumusețile orașului, pentru relaxare sau cumpărături. Îți recomandăm să vizitezi frumoasa Moschee Ortakoye și podul Euroasia; pitorescul cartier Kuzguncuk. Fă o călătorie cu tramvaiul de epocă și plimbă-te printre culorile și aromele străduțelor din Balat; bucură-te de o cafea pe faleza din Uskudar sau în cafenelele din cartierul hipster Karakoy. Prânz și cină liber. Cazare la hotel.

 • Giorno 5 Istanbul/Ankara/Cappadocia (*)

  Micul dejun și plecare spre capitala Turciei: Ankara. Trecere peste Podul Eurasia și continuarea pe autostradă. Sosire la Ankara și vizitarea Muzeului Civilizațiilor Anatoliene, cunoscut și sub numele de Muzeul Hitit, unde artefactele sunt expuse în ordine cronologică, permițând vizitatorilor să urmărească evoluția civilizațiilor din Anatolia de la epoca preistorică până în perioada romană. Prânz la un restaurant local.

  Continuare către Cappadocia, sosire și cazare la hotel, cină și cazare peste noapte. Seara, după cină, există posibilitatea de a participa la spectacolul dervișilor rotitori (opțional, contra cost).

 • Giorno 6 Cappadocia

  Cultura Cultura
  30%
  Natura Natura
  30%
  Storia Storia
  30%
  Gastronomia Cibo
  10%

  Micul dejun și întreaga zi sunt dedicate explorării acestei regiuni fantastice, unde s-a născut Sfântul Gheorghe, cu peisajul său fascinant și original, format acum 3 milioane de ani din lava aruncată de vulcanii Erciyes și Hasan.

  Vizita la orașul subteran Ozkonak (sau la un altul similar), construit de comunitățile creștine pentru a se proteja de invaziile arabe. Vom face o oprire la un atelier de covoare și kilim.

  Posibilitatea de a participa la un tur cu balonul cu aer cald pentru a admira de sus peisajul lunar și impresionant al Cappadociei luminat de primele raze ale zorilor (opțional, plată la fața locului și supus confirmării în funcție de disponibilitatea locurilor. Acest tur poate fi anulat chiar și cu câteva ore înainte de începerea sa din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile).

  Prânz la un restaurant local. După-amiaza, vizitați numeroasele mănăstiri și capele din Göreme, săpate în stâncă și decorate cu fresce, traversând Valea Güvercinlik (Porumbeilor) pentru a vă bucura de o vedere panoramică minunată a lui Uchisar, situată în vârful unui promontoriu de rocă vulcanică perforat de tunele și ferestre. La sfârșit, opriți-vă la un atelier de artizanat cu decorațiuni tipice, pietre și bijuterii din Cappadocia.

  La finalul zilei, există posibilitatea de a participa la dansul spiritual al dervișilor rotitori (opțional, plată la fața locului).

  Întoarcere la hotel și cină. Seara, după cină, aveți posibilitatea de a participa la o seară turcească, cu spectacole de folclor și dansuri populare (opțional, plată la fața locului). Cazare la hotel.

 • Giorno 7 Cappadocia

  Cultura Cultura
  20%
  Natura Natura
  30%
  Storia Storia
  30%
  Avventura Avventura
  20%

  Micul dejun și plecare pentru a vedea celebrele "Cele trei frumuseți din Urgup", unde puteți admira formele stâncoase în formă de ciupercă și o panoramă a orașului Ürgüp.

  Apoi vom vizita micul și frumosul sat Ortahisar, care se distinge prin castelul său cu formare geologică înalt de 86 de metri, transformat în locuință de hitiți.

  După-amiaza continuăm cu vizita în Valea Zelve, formată din două canioane, un loc în care musulmanii și creștinii au trăit împreună până în 1924. Pantele din partea dreaptă sunt roz, în timp ce cele din partea stângă sunt dominate de alb. Prânz într-un restaurant local.

  Apoi, vom vizita Valea Cavusin, unde casele, săpate în deal, au fațade bogat decorate, o frumusețe care s-a păstrat în timp. Întoarcere la hotel. Cină și cazare.

  Seara, după cină, există o altă ocazie de a participa la spectacolul dervișilor rotitori (opțional, contra cost).

 • Giorno 8 Cappadocia/Italia

  Micul dejun la hotel (în funcție de ora de plecare). Transfer la aeroportul Kayseri în timp util pentru efectuarea formalităților de îmbarcare. Plecare către Italia cu zbor prin Istanbul.

travellero tour

Contattaci

Informazioni importanti

Informații generale despre călătorie.

Informații generale despre călătorie.

Nu uita să ai la tine cartea de identitate sau pașaportul valabil cu o valabilitate de cel puțin 6 luni în momentul intrării în țară. Valuta turcă este Lira turcă (TRY).

Vize și vaccinări.

Vize și vaccinări.

Nu este necesară viza de intrare în scopuri turistice pentru șederi de până la 90 de zile și nu este necesară vaccinarea.

Numere de urgență.

Numere de urgență.

Numere utile pentru situații de urgență: 112 Poliție: 155 Ambulanțe: 112 Asistență rutieră: Asociația de Turism și Automobile a Turciei (TTOK) are un serviciu de asistență activ de luni până vineri, între orele 8:30 și 17:00. Tel: 0212 282 81 40 - extensia 217 sau extensia 223.

Asigurările disponibile pentru anulare

Asigurările disponibile pentru anulare

Pentru pachetele propuse, este disponibilă o asigurare de anulare care îți garantează o rambursare de 75/80%, în funcție de caz. În cazul în care ai motive întemeiate care te împiedică să pleci, există o franșiză de 20/15%.

Le nostre guide

Scopri il mondo con le nostre guide esperte: esperienze uniche, conoscenze locale e passioni condivise ti attendono in ogni tappa del tuo viaggio. Il tour dei tuoi sogni inizia qui.

Eccellente

Star Star Star Star Star
Star Star Star Star Star

Consiglio questo servizio

Servizio di prenotazione eccellente, personale gentilissimo e attento a qualsiasi problematica. Mi sono confrontata più volte con la signora Luisa ed è sempre stata professionale e super gentile.

Enzina

Star Star Star Star Star

ECCELLENTE

Ci siamo trovati molto bene con la Travellero, ci hanno aiutato a scegliere la struttura che ci ha permesso di avere una magnifica vacanza in Sardegna a settembre 2023 e ci siamo appena rivolti di nuovo a loro per organizzare le nostre vacanze a Tenerife per il 2024. Sempre molto gentili e cordiali! Abbiamo ricevuto un'offerta dal rapporto qualità - prezzo ECCELLENTE

Simone

Star Star Star Star Star

Continuerò ad affidarmi a loro

Non conoscevo Travellero come Tour Operetor, che dire,competenza,gentilezza,disponibilità oltre il dovuto. Mi hanno trovato la soluzione a me più consona,subito dopo aver dato loro le richieste generali da accontentare. Continuerò ad affidarmi a loro,solo superlativo assoluto....grazieeeeee

Rossella

Potrebbe interessarti

Tour Kervansaray

8 giorni / 7 notti

Tour Kervansaray

A partire da € 985

Tur Istanbul și Cappadocia

8 giorni / 7 notti

Tur Istanbul și Cappadocia

A partire da € 874

Tour Turcia Completă

10 giorni / 9 notti

Tour Turcia Completă

A partire da € 1.185

Turul complet al Iordaniei

8 giorni / 7 notti

Turul complet al Iordaniei

A partire da € 1.216

Tour The Best of Jordan

8 giorni / 7 notti

Tour The Best of Jordan

A partire da € 1.250

Turul descoperirii Iordaniei

8 giorni / 7 notti

Turul descoperirii Iordaniei

A partire da € 1.483

Turul Esențial al Iordaniei

8 giorni / 7 notti

Turul Esențial al Iordaniei

A partire da € 1.595

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)