Contattaci e personalizza la tua esperienza di viaggio!

10 giorni / 9 notti

Turcia completă

Turcia completă

A partire da:€ 1.185

Plecarea se face cu zboruri din Fiumicino - Bologna - Bergamo

Plecarea se face cu zboruri din Fiumicino - Bologna - Bergamo

Il viaggio in pillole

9 nopți de cazare la hotel cu mic dejun
5 prânzuri la restaurante locale
5 cine la hotel cu mese conform programului
Transferuri, vizite, excursii

 • Durata

  10 giorni / 9 notti Durata

 • Volo incluso

  Volo incluso Trasporto

 • Guida italiana

  Guida italiana Accompagnatore

 • Ospiti e gruppo

  1 / 25 persone Gruppo di viaggio

Descrizione del tour

Un tur complet al Turciei oferă o experiență excepțională care cuprinde bogata istorie, cultura vibrantă și peisajele uluitoare ale acestei țări fascinante. În timpul turului, vei avea oportunitatea să explorezi ruinele antice din Efes, să admiri măreția Cappadociei cu formațiunile sale unice de stâncă și să faci o croazieră pe Strâmtoarea Bosfor pentru a te bucura de vederile spectaculoase ale Istanbulului.

Vei vizita, de asemenea, orașele antice Troia și Pergam, înmuindu-te în istoria milenară a regiunii. În plus, vei putea savura delicioasa bucătărie turcească, vei plimba prin piețele tradiționale și vei interacționa cu localnicii pentru o experiență autentică și de neuitat.

 • Giorno 1 Istanbul

  Plecarea din Italia cu zborurile Pegasus. La sosirea în Istanbul, întâlnire cu asistentul și transferul la hotel. Cazare în camerele rezervate, cină liberă și cazare peste noapte.

 • Giorno 2 Istanbul

  Cultura Cultura
  30%
  Natura Natura
  20%
  Storia Storia
  30%
  Avventura Avventura
  10%
  Gastronomia Cibo
  10%

  După micul dejun, vom începe vizita cunoscută sub numele de "Bizantină". Vom începe prin a vizita Moscheea Suleymaniye - Magnificul, considerată cea mai frumoasă dintre moscheile imperiale din Istanbul, construită între anii 1550 și 1557 de Sinan, celebrul arhitect al epocii de aur otomane. Apoi ne vom îndrepta către zidurile antice ale Constantinopolului, lângă actuala Poartă Mevlana, construite de împăratul Teodosiu al II-lea în anul 413. Aceste ziduri solide, cu mai multe etaje și cu grosimi cuprinse între trei și șase metri, protejau orașul de atacurile continue ale hunilor, bulgarilor, rușilor, arabilor, goților și turcilor. Zidurile au fost încălcate doar de două ori, de cruciați în 1204 și de Mehmet "Cuceritorul" în 1453.

  Ulterior, vom vizita Mănăstirea Fecioarei din Fântână; conform istoricilor Procopiu și Cedrenus, biserica a fost inițial construită de împăratul Iustinian în ultimii ani ai domniei sale, lângă o sursă de apă cunoscută anterior ca "Fântâna Minunilor", provenind dintr-un puț sacru situat în afara zidurilor lui Teodosiu al II-lea, corespunzând actualului Porțile Silivri.

  Timp liber pentru prânz în cartierul Eminönü, principala poartă de acces în oraș în perioada bizantină și otomană, astăzi o zonă foarte frecventată unde se găsește "Piața Egipteană" sau "Bazarul de mirodenii". După-amiaza la dispoziție.

  Opțiunea de a efectua o excursie (opțională, contra cost) cu croaziera pe Bosfor. Revenire la hotel la propria discreție, cină liberă și cazare.

 • Giorno 3 Istanbul

  Cultura Cultura
  22%
  Natura Natura
  32%
  Storia Storia
  22%
  Relax Relax
  22%

  Mic dejun. Plecare pentru turul "Clasic": vom începe vizitând Bazilica Hagia Sophia (acum o moschee) "Înțelepciunea divină", fără îndoială una dintre cele mai fabuloase clădiri din toate timpurile. Construită de Constantin cel Mare și reconstruită de Iustinian în secolul al VI-lea, cupola sa imensă se înalță la 55 de metri de la sol, având un diametru de 31 de metri. În timpul Imperiului Otoman, a fost transformată în moschee și în cele din urmă au fost adăugate minaretele.

  Continuăm cu o vizită la vechiul Hippodrom bizantin, care era centrul activității civile a țării, unde nu numai că se țineau curse de cai și lupte între gladiatori, ci și sărbătoriri în onoarea împăratului. Astăzi păstrează Obeliscul lui Teodosiu, Coloana Serpentine și Fântâna Împăratului Guglielmo. Moscheea Albastră a fost construită în 1609 de sultanul Ahmet, care dorea să depășească Hagia Sophia cu moscheea sa și a construit-o cu 6 minarete. Prânz liber și restul după-amiezii la dispoziție.
  Possibilitatea de a face turul (opțional, contra cost) la Palatul Topkapi, Bazilica Cisterna din Yerebatan și Grand Bazaar. 
  Întoarcere la hotel pe cont propriu, cină liberă și cazare.

 • Giorno 4 Istanbul/Ankara/Cappadocia (*)

  Cultura Cultura
  30%
  Natura Natura
  30%
  Avventura Avventura
  20%
  Gastronomia Cibo
  20%

  Micul dejun și plecare către capitala Turciei: Ankara. Trecerea peste Puntea Euroasia și continuarea pe autostradă. Sosire la Ankara și vizitarea Muzeului Civilizațiilor Anatoliene, cunoscut și sub numele de Muzeul Hitit, unde exponatele sunt expuse în ordine cronologică și vizitatorul poate urmări evoluția civilizațiilor care s-au succedat în Anatolia, începând de la preistorie până în perioada romană. Prânz într-un restaurant local. Continuarea călătoriei către Cappadocia, sosire și cazare la hotel, cină și cazare.
  Seara, după cină, posibilitatea de a participa la spectacolul dervișilor rotitori (opțional, contra cost)

  (*) 4° zi - Possibilitate de transfer de la Istanbul la Cappadocia cu avionul ca alternativă la călătoria cu autocarul conform următorului program (opțional, cu costuri suplimentare):
  Transfer la aeroport pentru zborul Istanbul/Kayseri. Sosire și transfer la hotel în Cappadocia. Prânz liber. Cină și cazare la hotel împreună cu restul participanților.

 • Giorno 5 Cappadocia

  Cultura Cultura
  20%
  Natura Natura
  30%
  Storia Storia
  20%
  Avventura Avventura
  20%
  Gastronomia Cibo
  10%

  Micul dejun. Zi dedicată descoperirii regiunii Cappadocia, locul de naștere al Sfântului Gheorghe, unic în lume, care îmbină particularitățile naturii cu locuri de mare interes cultural.

  Vom începe turul nostru cu o plimbare prin fascinanta Valea Devrent, cunoscută ca Valea "chemineelor zânelor", unde piatra erodată de vânt și acțiunea apei pe solul vulcanic a creat un peisaj spectaculos format din vârfuri, conuri și obeliscuri. Vom vizita apoi orașul subteran Ozkonak sau similar, construit de comunitățile creștine pentru a se proteja de atacurile arabe. Ne vom opri la un atelier de covoare și kilim. Vom continua să vizităm muzeul în aer liber din Goreme, care conservă un număr impresionant de biserici săpate în stâncă, capele și mănăstiri cu fresce din secolul al XI-lea, declarate patrimoniu mondial UNESCO. Prânz la un restaurant local.

  În după-amiaza, vizită panoramică a satului Uchisar și a siturilor vulcanice spectaculoase de Avcilar (vânătorilor) și Guvercinlik (columbarilor), puteți admira o vedere panoramică splendidă a castelului Uchisar, situat pe un promontoriu de rocă vulcanică perforat de tuneluri și ferestre. Oprire la un atelier de decorațiuni și bijuterii. Întoarcere la hotel. Cină și cazare.
  În seara aceea, după cină, posibilitatea de a participa la un spectacol folcloric cu dansuri populare turcești (opțional, contra cost)

  Possibilitatea de a participa la o plimbare cu balonul cu aer cald pentru a admira peisajul lunar și impresionant al Cappadociei luminat de primele raze ale zorilor (opțional, contra cost, supus reconfirmării în funcție de disponibilitatea locurilor). Această călătorie poate fi anulată chiar și cu câteva ore înainte de început din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile.

 • Giorno 6 Cappadocia/Pamukkale

  Cultura Cultura
  20%
  Natura Natura
  30%
  Storia Storia
  20%
  Avventura Avventura
  20%
  Gastronomia Cibo
  10%

  Micul dejun. Plecare către Pamukkale prin văi și lanțuri muntoase, cu o scurtă oprire pentru a vizita Caravanseraiul Sultanhani (secolul al XIII-lea), care servea ca loc de odihnă pentru comerț, pelerinaje și caravane militare, azi muzeu. Prânz la un restaurant local.

  Sosire la Pamukkale, sau „castelul de bumbac”, un oraș faimos pentru piscinele sale de travertin alb pietrificat, formate din calcarul din apa surselor termale care izvorăsc în zonă. Cazare la hotel, cină și înnoptare.

 • Giorno 7 Pamukkale, Efes, Selcuk și Kusadasi

  Cultura Cultura
  30%
  Natura Natura
  30%
  Relax Relax
  10%
  Avventura Avventura
  20%
  Gastronomia Cibo
  10%

  Micul dejun. În dimineața vizităm Hierapolis, un oraș termal antic fondat în jurul anului 190 î.Hr. de către regele din Pergam și foarte prosper în perioada romană. A fost construit pe culmea piscinelor, cu un frumos teatru și o mare necropolă. Distrus de un cutremur și reconstruit în 17 d.Hr., a atins apogeul său în secolele II și III d.Hr.

  Ne îndreptăm spre Efes, orașul antic, cel mai bine conservat oraș clasic din Turcia, construit în jurul anului 1000 î.Hr. (ruinele pe care le vedem astăzi datează din secolul al IV-lea î.Hr.), unde putem admira Templul lui Hadrian, Biblioteca lui Celsus și Marele Teatru.

  Ulterior, vizităm Bazilica Sfântului Ioan, construită de împăratul Iustinian pe mormântul Sfântului Ioan Apostolul, decedat la Efes. A fost construită în 548 la poalele vechii acropole a lui Efes și apoi distrusă de războaie, conflicte și cutremure. Astăzi mai rămân doar ruinele. Prânzul este servit la un restaurant local, iar apoi facem o oprire într-unul dintre locurile unde se desfășoară parade și se vând haine de piele. Continuăm spre Kusadasi, unde ne cazăm la hotel, cinăm și petrecem noaptea.

 • Giorno 8 Kusadasi/Pergamo/Bursa

  Cultura Cultura
  20%
  Natura Natura
  40%
  Storia Storia
  20%
  Gastronomia Cibo
  20%

  Micul dejun. Dimineața începem vizita la Hierapolis, un oraș termal antic fondat în jurul anului 190 î.Hr. de către regele din Pergam și foarte prosper în perioada romană. A fost construit pe marginea piscinelor, având un teatru frumos și o necropolă mare. Distrus de un cutremur și reconstruit în anul 17 d.Hr., a atins apogeul său în secolele II și III d.Hr.

  Pornim spre Efes, orașul antic, cel mai bine conservat oraș clasic din Turcia, construit în jurul anului 1000 î.Hr. (resturile pe care le vedem astăzi datează din secolul al IV-lea î.Hr.), unde se pot admira Templul lui Hadrian, Biblioteca lui Celsius și Marele Teatru.

  În continuare, vizităm Bazilica Sfântului Ioan, construită de împăratul Justinian pe mormântul Sfântului Ioan Apostolul, decedat la Efes. A fost ridicată în anul 548 la poalele acropolei antice a Efesului și apoi distrusă de războaie, conflicte și cutremure. Astăzi mai rămân doar ruinele. Prânz într-un restaurant local, oprire într-unul dintre locurile unde se desfășoară prezentări de modă și se vând haine de piele. Continuăm spre Kusadasi, sosire și cazare la hotel, cină și cazare.

 • Giorno 9 Bursa/Istanbul/Italia

  Cultura Cultura
  30%
  Natura Natura
  20%
  Storia Storia
  20%
  Avventura Avventura
  20%

  Micul dejun la hotel (în funcție de ora de plecare) și transfer la aeroportul din Istanbul în timp util pentru efectuarea formalităților de îmbarcare. Plecare către Italia.

travellero tour

Contattaci

Informazioni importanti

Informații generale despre călătorie.

Informații generale despre călătorie.

Nu uita să ai la tine cartea de identitate sau pașaportul valabil cu o valabilitate de cel puțin 6 luni în momentul intrării în țară. Valuta turcă este Lira turcă (TRY).

Vize și vaccinări.

Vize și vaccinări.

Nu este necesară viza de intrare în scopuri turistice pentru șederi de până la 90 de zile și nu este necesară vaccinarea.

Numere de urgență.

Numere de urgență.

Numere utile pentru situații de urgență: 112 Poliție: 155 Ambulanțe: 112 Asistență rutieră: Asociația de Turism și Automobile a Turciei (TTOK) are un serviciu de asistență activ de luni până vineri, între orele 8:30 și 17:00. Tel: 0212 282 81 40 - extensia 217 sau extensia 223.

Asigurările disponibile pentru anulare

Asigurările disponibile pentru anulare

Pentru pachetele propuse, este disponibilă o asigurare de anulare care îți garantează o rambursare de 75/80%, în funcție de caz. În cazul în care ai motive întemeiate care te împiedică să pleci, există o franșiză de 20/15%.

Le nostre guide

Scopri il mondo con le nostre guide esperte: esperienze uniche, conoscenze locale e passioni condivise ti attendono in ogni tappa del tuo viaggio. Il tour dei tuoi sogni inizia qui.

Eccellente

Star Star Star Star Star
Star Star Star Star Star

Consiglio questo servizio

Servizio di prenotazione eccellente, personale gentilissimo e attento a qualsiasi problematica. Mi sono confrontata più volte con la signora Luisa ed è sempre stata professionale e super gentile.

Enzina

Star Star Star Star Star

ECCELLENTE

Ci siamo trovati molto bene con la Travellero, ci hanno aiutato a scegliere la struttura che ci ha permesso di avere una magnifica vacanza in Sardegna a settembre 2023 e ci siamo appena rivolti di nuovo a loro per organizzare le nostre vacanze a Tenerife per il 2024. Sempre molto gentili e cordiali! Abbiamo ricevuto un'offerta dal rapporto qualità - prezzo ECCELLENTE

Simone

Star Star Star Star Star

Continuerò ad affidarmi a loro

Non conoscevo Travellero come Tour Operetor, che dire,competenza,gentilezza,disponibilità oltre il dovuto. Mi hanno trovato la soluzione a me più consona,subito dopo aver dato loro le richieste generali da accontentare. Continuerò ad affidarmi a loro,solo superlativo assoluto....grazieeeeee

Rossella

Potrebbe interessarti

Tour Kervansaray

8 giorni / 7 notti

Tour Kervansaray

A partire da € 985

Tur Istanbul și Cappadocia

8 giorni / 7 notti

Tur Istanbul și Cappadocia

A partire da € 874

Tour Turcia Completă

10 giorni / 9 notti

Tour Turcia Completă

A partire da € 1.185

Turul complet al Iordaniei

8 giorni / 7 notti

Turul complet al Iordaniei

A partire da € 1.216

Tour The Best of Jordan

8 giorni / 7 notti

Tour The Best of Jordan

A partire da € 1.250

Turul descoperirii Iordaniei

8 giorni / 7 notti

Turul descoperirii Iordaniei

A partire da € 1.483

Turul Esențial al Iordaniei

8 giorni / 7 notti

Turul Esențial al Iordaniei

A partire da € 1.595

Discută cu noi:

Urmăriți-ne pe:

Sau scrie-ne:

Apăsând butonul de trimitere, declar că am citit și înțeles informațiile privind prelucrarea datelor mele personale furnizate de Travellero. (Vizualizează)